
Marie Thrane
Jeg brenner for at du skal bli inspirert! Inspirert til å velge råvarer og lage mat som er bærekraftig, billig, enkel og sunn. Matlaging er en hobby for meg. Jeg startet å lage mat hjemme allerede på barneskolen, med både gode og mindre gode resultater. Etter mange års erfaring har jeg lært meg noen triks og tips som jeg vil dele videre med dere.
Jeg har en mastergrad i folkehelsevitenskap, og under tiden som student ble jeg opptatt av tre ting:
- Mat trenger ikke koste mye. Du kan fint lage god og næringsrik mat på et studentbudsjett!
- Mat og klima henger sammen. Vi kan få til utrolige positive endringer i klimaregnskapet basert på maten vi spiser, og ikke spiser.
- Maten påvirker helsen vår. Vi er avhengige av å få i oss varierte og gode råvarer for å opprettholde fysisk og psykisk helse.
Vil du samarbeide med meg?
Visste du at jeg skrev masteroppgave om holdningene til et bærekraftig kosthold? Dette og mye mer vil jeg snakke mer om! Jeg holder foredrag, kurs eller gjør samarbeid på sosiale medier.
Middag for 25 kroner
Kokeboken Middag for 25 kroner inneholder 52 middagsoppskrifter til under 25 kroner per porsjon. Boken ble utgitt for første gang i 2020, men er fortsatt aktuell for deg som vil spare penger på mat! I boken gir jeg deg mine beste tips for å kutte i matbudsjettet. Med hva du bør handle og hvor du bør handle. Og ikke minst, hvordan du kan få frem de beste rettene, med få og rimelige ingredienser!

Spis mer råvarer
Min nyeste bok Spis mer råvarer – enkle og rimelige middagsfavoritter er full av inspirasjon til rimelige middager, middager du lager når du har dårlig tid, matredderoppskrifter og råd for et bærekraftig kosthold. Håper du finner noen nye favoritter, for her det masse digg å velge mellom!

Hva jobber jeg med?
Å være innholdsprodusent på sosiale medier og forfatter av kokebøker er en lidenskap og en hobby. Noe jeg gjør fordi jeg har så lyst til å inspirere deg! Til daglig jobber jeg som seniorrådgiver på Høyskolen Kristiania.
